Jazdil napriek zákazu a opäť pod vplyvom drog

07.09.2024 Banská Štiavnica

Banská Bystrica 6. septembra (TASR) - Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky v Banskej Bystrici vo štvrtok (5. 9.) večer pri kontrole 23-ročného vodiča zistili, že sadol za volant pod vplyvom omamných látok a nie po prvý raz. Nemal pri sebe vodičský ani občiansky preukaz. Banskobystrická krajská polícia o prípade informovala v piatok na sociálnej sieti.

"Vodič z Banskej Bystrice po štandardnej žiadosti, aby predložil doklady, odpovedal, že nemá čo predložiť. Občiansky preukaz sa mu stratil a vodičský má zadržaný. Ako sa ukázalo, právoplatne uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá má do mája 2025 za jazdu pod vplyvom omamných látok," uviedla polícia.

Vodiča podrobili dychovej skúške a testu na drogy, ktorý ukázal pozitívny výsledok na metamfetamín. Potvrdil ho aj následný skríningový test v zdravotníckom zariadení.

"O výške trestu pre nezodpovedného a nepoučiteľného vodiča bude rozhodovať súd," dodali policajti.

Ešte začiatkom tohto týždňa polícia informovala aj o iných štyroch vodičoch, ktorí na cestách v Banskej Bystrici jazdili pod vplyvom omamných látok. Odhalili ich v jeden deň a bol medzi nimi aj 26-ročný vodič taxislužby. U všetkých zistili metamfetamín. Zadržali im vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu.
 

Vyberte región

mark